2013
08.29

Champions League grupp E

Börjar mitt bloggande med en kort analys av grupp E i Champions League där mitt Chelsea FC hamnade. Lika bra att vara ärlig direkt, im blue!

Chelsea som har revansch att utkräva för fjolårets misslyckande i turneringen och fick en på pappret lätt lottning där man förutom Schalke 04, får återse gamla bekantingar från vårens Europa League slutspel i form av FC Basel och Steaua Bukarest i årets Champions League gruppspel. När man bara skummar igenom lottningen så känns det som Chelsea inte bör ha några större bekymmer med att ta sig vidare från den här gruppen och avancemanget bör vara fixat vid den 5:e omgången. Schalke 04  hade överraskande svårt för PAOK i kvalet och tog sig vidare efter mycket om och men. Trots det trevande kvalet får man ändå ses som den största utmanaren och bör knippa andra platsen. Basel som tog sig hela vägen till en Europa League semifinal i våras där Chelsea blev för svårt, bör dock kunna ge  Schalke en rejäl match i racet om 2:a platsen. Gruppens strykgäng blir Steaua Bukarest som inte bör ha allt för mycket att hämta här. Men man kan nog skaka om motståndarna hemma i Rumänien där man faktiskt besegrade Chelsea med 1-0 i första mötet i åttondelsfinalen i Europa League.

För att sammanfatta Chelsea tar förstaplatsen utan att för ta sig ,  2:a platsen blir ett race mellan Schalke och Basel där Schalke drar det längsta strået. Steaua bör bli avhakade relativt tidigt men kan mycket väl ställa till det för dom övriga tre lagen.

Inga kommentarer.

Skicka din kommentar